Fietsers opgelet; route langs Blaricummermeent richting de polder dit weekend deels dicht

Deltazijde bij Blaricummermeent komend weekend afgesloten vanwege werkzaamheden.
© Foto Mediahuis
Blaricum

Het is een populaire route voor fietsers: via Deltazijde langs de Blaricummermeent over de Stichtse Brug de polder in, richting Almere en Zeewolde. Komend weekend gaat dat net wat lastiger dan normaal omdat een deel van de route is afgesloten vanwege werkzaamheden.

Om precies te zijn worden delen van de Deltazijde van zaterdagochtend 6 uur tot en met maandagochtend 6 uur afgesloten voor verkeer. Dus e-bikers, wielrenners, mountainbikers opgelet: zaterdag en zondag wordt het een stukje omfietsen. Het hele weekend zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer over het fietspad in goede banen te leiden.

De gemeente Blaricum meldt dat - als het weer het toelaat - er dit weekend een laag van de bestaande asfaltconstructie wordt gefreesd. Vervolgens worden de putkoppen in de rijbaan op de juiste hoogte gesteld, waarna de rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt.

De werkzaamheden zijn zo gepland dat de onderdelen die veel geluidoverlast geven voor de nacht gereed zijn. Op zondagochtend wordt al vroeg begonnen met met het reinigen van het wegdek. Nadat het nieuwe asfalt is aangebracht, moet dit een tijdje afkoelen, voordat de weg weer kan worden opengesteld voor verkeer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.