Coronel begint aan 32e seizoen in autosport [video]

Tom Coronel.
© Archief
EEMNES

Tom Coronel weet van geen ophouden. De 48-jarige autocoureur komt dit jaar opnieuw in actie in de World Touring Car Cup, ofwel het wereldkampioenschap voor toerwagens. Het wordt zijn 32e seizoen in de autosport. "Als ik niet kan racen, word ik gek. Dat is gewoon wat ik het liefste doe", aldus de coureur uit Eemnes.

Coronel zal een gloednieuwe Audi RS 3 LMS besturen voor het Belgische team Comtoyou Racing. Het seizoen in het WK toerwagens, afgekort WTCR, telt dit jaar acht weekeinden met elk twee races, te beginnen op de Duitse Nürburgring-Nordschleife (3-5 juni).

Daarna volgen wedstrijden op het stratencircuit van Vila Real in Portugal, op Motorland Aragón in Spanje, de Adria Raceway bij Venetië in Italië en de Hungaroring nabij Boedapest. De laatste drie evenementen van het seizoen worden verreden in Azië met in november de traditionele afsluiting op het stratencircuit van Macau.

Coronel, die in januari met tweelingbroer Tim nog op de 26e plaats eindigde in het autoklassement van de Dakar Rally in Saudi-Arabië, is al sinds 2001 actief in de raceklasse van de toerwagens, die in de loop der jaren nogal eens van naam veranderde. Vanaf 2018 is het WTCR.

"Ik zeg wel eens dat WTCR eigenlijk staat voor 'World of Tom Coronel Racing', dus hier hoor ik gewoon thuis. Ik ben blij dat het dankzij de ondersteuning van tal van belangrijke partners ook dit seizoen weer is gelukt", aldus Coronel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal