Rugbyers ’t Gooi hervatten het seizoen op zaterdag 3 april na ruim een half jaar zonder wedstrijden, Hilversum definitief niet meer in actie

’t Gooi komt op zaterdag 3 april, voor het eerst in ruim een half jaar tijd, weer in actie.© Archieffoto

Robert Toret
Naarden

De rugbyers van ’t Gooi doen mee aan de vriendschappelijke competitie die begin april van start gaat. De Naarders zijn opgenomen in het speelschema dat de bond heeft gepubliceerd. RC Hilversum ziet definitief af van deelname.

’t Gooi begint op zaterdag 3 april met een thuiswedstrijd tegen The Hookers. Een week later volgt een uitduel met Groningen en het seizoen wordt op 26 juni op eigen veld afgesloten tegen The Bassets. De ploeg zal onder leiding staan van Matthew Cripps, die als defence coach deel uitmaakt van de technische staf van het Nederlands team. Gary Stevens was op papier dit seizoen nog eindverantwoordelijke, maar verbleef als gevolg van de coronacrisis en privé-omstandigheden hoofdzakelijk in Nieuw-Zeeland. Vanaf komende zomer staat Gareth Gilbert voor de groep. De Zuid-Afrikaan coachte ’t Gooi eerder tussen 2006 en 2009 en leidde de Naarders in zijn laatste jaar naar de eerste landstitel in de clubhistorie.

Het rugby op het hoogste niveau, dat sinds half oktober stilligt, valt in de categorie topsport. En dus mochten clubs uit de ereklasse vanaf 17 december - onder strikte voorwaarden - weer trainen en wedstrijden spelen. Dat gebeurde aanvankelijk niet. Eind februari kondigde de bond aan een alternatieve competitie te gaan organiseren, waarbij geen landskampioen wordt uitgeroepen en ook geen promotie of degradatie plaatsvindt. De animo was niet meteen groot. Aanvankelijk zegden slechts zes van de zestien ereklassers toe. Later sloten nog vijf clubs aan. Hilversum zal schitteren door afwezigheid. De recordkampioen ziet het nut niet in van het spelen van ’een paar veredelde oefenpotjes’, zo liet de club bij monde van coach Marshall Milroy eerder al weten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal