KNRM Blaricum redt drie kanoërs die op het IJmeer in problemen waren geraakt; binnenvaartschipper vindt afgedreven kanoër kilometer verderop

Still uit de video van de reddingsactie.

Still uit de video van de reddingsactie.© Foto KNRM Blaricum

Van onze verslaggever
Blaricum

Drie kanoërs zijn zaterdagmiddag op het IJmeer gered door de bemanning van de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Blaricum.

Een kanoër raakte onderkoeld. Het drietal werd in Muiden aan land gebracht. De drie hadden het plan om in de luwte te kanoën, maar de harde wind kreeg toch grip op het drietal. Het groepje waaide uit elkaar. Een van de kanoërs sloeg om en kon met hulp van zijn collega weer in de kano komen. Omdat de situatie steeds penibeler werd en de derde kanoër uit het zicht raakte, besloten zij noodvuurwerk te lanceren en 112 te bellen.

Binnenvaartschip zorgt voor luwte

Een reddingboot uit Blaricum werd door de Kustwacht vanaf het Gooimeer naar het IJmeer gestuurd. Twee van de drie kanoërs werden snel gevonden en aan boord van de reddingboot genomen. De derde kanoër werd op aanwijzingen van een binnenvaartschipper, die de berichtgeving over de reddingsactie meeluisterde, een kilometer verderop gevonden. De binnenvaartschipper hield in afwachting van de reddingboot de kano in de luwte.

Een van de kanoërs had onderkoelingsverschijnselen en is opgevangen bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging in Muiden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.