Premium

Charly de Wijs schreeuwt het uit om ’halve Michelinster’. Chef aan de Werf in Hilversum krijgt geambieerde Bib Gourmand. ’Ik stond echt even te trillen’

Charly de Wijs: ,,Een Bibs Gourmand was met dit restaurant echt mijn ambitie.”
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

„Ik schreeuwde heel hard door het huis toen ik las dat we hem hadden”, vertelt de opgetogen chefkok Charly de Wijs van Chef aan de Werf. Het Hilversumse restaurant kreeg dinsdag van Michelin de onderscheiding Bib Gourmand. „Ik stond echt even te trillen. En eerlijk gezegd ben ik nog steeds overdonderd.”

„Dit heb ik altijd gewild. Ik ben hier echt heel, heel blij mee”, vertelt De Wijs over de precieuze onderscheiding, die ook wel wordt gezien als een ’halve Michelinster’. „Een schildje met de vermelding in de Michelingids kregen we drie jaar geleden al. De Bib Gourmand zit tussen het bordje en een ster in. Het gaat erom dat je maaltijden van een hoog niveau serveert voor een betaalbare prijs.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.