Premium

Na verzorging en dood van haar moeder moest Sabine Kalkman de huurwoning uit bij paleis Soestdijk; ’We hadden er nog antikraak kunnen wonen als er een menselijker gezicht was getoond’

Sabine Kalkman met haar dochter voor de vroegere ouderlijke woning.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden.
Baarn

Stil verdriet overheerst bij Sabine Kalkman, ex-bewoner van een huis bij de voormalige marechaussekazerne op Landgoed Soestdijk. Op de plek in het Borrebos, waar de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG) de omstreden luxe woningen wil bouwen. Na de intense verzorging van hun terminaal zieke moeder werden de drie kinderen van 27, 25 en 23 jaar na haar overlijden dakloos. De reden was dat zij geen hoofdhuurder waren. ,,Als er een menselijker gezicht was getoond, hadden we er nog antikraak kunnen wonen. Nu zijn we in december 2017 vertrokken.”

Sabine, de oudste van de drie kinderen spreekt van een traumatische tijd, waardoor ze soms last van paniekaanvallen heeft. Haar moeder overleed op 18 maart 2016 op 55-jarige leeftijd aan slokdarmkanker na een twee jaar durend ziekbed. Door de uitzaaiingen in de hersenen kreeg ze epileptische aanvallen en veranderde haar gedrag. ,,We hadden een hechte band, maar ons gezin is uiteen gerukt. Mijn broer en zus wonen nu ver weg en we zitten alle drie in financiële problemen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.