Kasper Leenen is nog een doelpunt verwijderd van treffer 75 in Victoria 1 maar competitievoetbal ziet hij dit seizoen niet meer gebeuren

Victoria-aanvoerder Kasper Leenen: ,,Victoria is voor altijd mijn club.’’© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevoorden

Jan Warmerdam

Naam: Kasper Leenen.

Leeftijd: 32 jaar.

Woonplaats: Hilversum.

Sport: Voetbal.

Staat van dienst: Met Victoria in drie jaar van de vierde naar de eerste klasse.

Hoogste tijd om weer te ’ballen’ of even wachten?

,,Wat mij betreft gaan we in ieder geval snel weer in groepen trainen. Om zelf de conditie op peil te houden, is een lastige uitdaging. Competitievoetbal zie ik dit seizoen niet meer gebeuren, hopelijk gaan we in de lente wedstrijden spelen. In welke vorm maakt me niet uit.”

Victoria voor altijd of kan dat veranderen?

,,Victoria is voor altijd mijn club. Daar ben ik heel stellig in, ja. Ik maak sowieso het selectievoetbal af hier. Daarna ga ik bij Victoria met gelijkgestemden in een lager team voetballen.”

Zo snel mogelijk weer naar de eerste klasse of rustig aan?

,,Ik vind dat je als voetballer altijd moet willen winnen en zo hoog mogelijk moet willen spelen. Dus voor ons geldt: zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse. Of we dat niveau aankunnen, zien we dan wel weer.”

Warme chocomelk met slagroom en rum of glühwein?

,,Warme choco met slagroom, laat die rum maar zitten. Ik heb ooit een slokje glühwein geprobeerd, maar dat spul is aan mij niet besteed.”

Scoren of een oogstrelende actie?

,,Scoren. Nog één doelpunt en dan heb ik er in de competitie vijfenzeventig gemaakt voor Victoria 1. Waarbij ik mezelf overigens niet zelfzuchtig wil noemen.”

Slechte verliezer of altijd een gentleman?

,,Slechte verliezer. Ik word er chagrijnig van en loop regelmatig foeterend de kleedkamer in na een nederlaag.”

Shirt van Victoria het allermooiste of zijn er mooiere?

,,Mooiste van de wereld, bedoel je? Ach, er zullen gerust mooiere zijn, maar ik vind dat van ons prachtig. Een open deur, maar het rood en wit van Ajax is ook fraai.”

Ronald Koeman of Frank de Boer?

,,Frank de Boer. Ik vind hem relaxter en meer open, vooral in het contact met de media. Ik werk op de afdeling communicatie van de gemeente Hilversum en heb regelmatig met de pers te maken. Als ik Koeman en De Boer zie en hoor, kijk en luister ik ook beroepsmatig naar hen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal