Uitslaande brand in loods Eemnes; meerdere brandweereenheden ter plaatse

© Foto’s: Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

1 / 11
Van onze verslaggever
Eemnes

Een houten bedrijfsloods aan de Goyergracht Zuid in Eemnes is vrijdagmiddag in brand gevlogen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De schade is wel aanzienlijk. De oorzaak was vrijdag aan het einde van de middag nog onbekend.

In de loods zijn meerdere bedrijven gevestigd, zoals een boomverzorgingsonderneming, een meubelmakerij en een keramiekbedrijf. Volgens een woordvoerder van de brandweer Utrecht is de schade aanzienlijk (onder meer een groot gat in het dak) maar is de loods zeker niet reddeloos verloren.

Een naast de loods gelegen woning is korte tijd ontruimd geweest. De opnamelocatie van Talpa aan de andere kant van de loods hoefde niet te worden ontruimd.

De brandweer Gooi en Vechtstreek was er als eerste bij en heeft vrijwel al het werk gedaan. Wel liet de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een speciale wagen uit Nieuwegein komen. ,,Op proef sturen we die momenteel naar iedere wat grotere brand’’, aldus een VRU-woordvoerder. ,,Die wagen is uitgerust met speciale blusmiddelen voor moeilijk toegankelijke ruimten. Bij een afgesloten ruimte maken we dan een gat in een muur en duwen daar een speciale nevel door naar binnen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.