Vijf dagen lang geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht. ProRail vervangt bovenleidingsportalen, vernieuwt overwegen en bestraat perrons

© Studio Kastermans

Eddie de Paepe
Hilversum

Treinreizigers tussen Hilversum en Utrecht Overvecht zijn vanaf maandag vijf dagen lang aangewezen op de bus. ProRail werkt dan aan het spoor en de NS past de dienstregeling aan, ook richting Almere Centrum/Hoofddorp.

ProRail werkt van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari aan het spoor tussen Hilversum en Utrecht Overvecht. De spoorbeheerder vervangt op het traject Hilversum-Utrecht Overvecht bovenleidingsportalen, vernieuwt overwegen en bestraat perrons.

NS past de dienstregeling aan: in deze periode rijden NS-bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten rekening houden met omreizen en extra reistijd. Er rijden minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp.

HOV in ‘t Gooi

ProRail vervangt bij Hilversum Sportpark delen van het spoor en legt nieuwe kabels en leidingen aan. Ook legt de spoorbeheerder de funderingen voor nieuwe bovenleidingportalen.

Het gaat deels om regulier onderhoud en deels om werkzaamheden die onderdeel zijn van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi. ProRail gebruikt de overweg aan de Oude Amersfoortseweg voor de aan- en afvoer van materieel. De overweg blijft open voor het verkeer, de gemeente Hilversum zet verkeersregelaars in.

Groenekan

Verder zijn er werkzaamheden aan de overweg aan de Groenekanseweg in Groenekan, waar ProRail de spoorstaven vervangt. De overweg is tijdens de werkzaamheden gesloten. Op verkeersborden staat een omleidingsroute aan. Verder wordt bij Hollandsche Rading de bestrating van perrons vernieuwd.

Gevolgen

De gehele periode zet de NS tussen Hilversum en Utrecht Overvecht bussen in in plaats van treinen. Verder rijden er minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp. Tussen Utrecht Centraal en Hoofddorp kunnen reizigers omreizen via Amsterdam Zuid en tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum via Weesp. Advies aan reizigers is om rekening te houden met extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Reisplanner

De reisplanner op ns.nl of in de NS-app is bijgewerkt. In het aangepaste reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd.

Om de overlast voor reizigers te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd, melden NS en ProRail.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.