Op veel plaatsen mensen door het ijs gezakt

ANP Producties | Bron: ANP

Door heel Nederland zijn mensen door het ijs gezakt, omdat het ijs te zwak was om alle schaatsers te houden. De brandweer moest op verschillende plaatsen uitrukken vanwege mensen die door het ijs zakten. De politie haalde volgens Omroep Gelderland vierhonderd schaatsers van het ijs op de Berencamperweg/Zeedijk bij Nijkerk en Putten.

De gemeenten Nijkerk en Putten meldden op Twitter dat er sprake was van gevaarlijk ijs op de Zeedijk. Mensen moeten het ijs nu niet meer betreden, waarschuwen de gemeenten.

Door de felle zon en de grote aantallen mensen op het ijs, werd het ijs op veel plaatsen in Nederland onbetrouwbaar en zwakker.

Veel te druk

In Bergen op Zoom zakten twee mensen door het ijs aan de Gaffel. Een van hen brak daarbij vermoedelijk een arm en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdagmiddag zei de brandweer van de Gooi en Vechtstreek dat het veel te druk was op de Loosdrechtse Plassen. Daar zakten ook twee mensen door het ijs. Een van hen werd gered door de brandweer en de ander kon door een omstander uit het water worden gehaald. Ook op andere Noord-Hollandse wateren was het druk en werden mensen opgeroepen niet te komen.

In Overijssel was het op veel plassen druk. Daar riepen veiligheidsregio's op om niet meer naar de plassen te gaan.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.