Premium

Het is zover: de eerste schaatsers draaien hun rondjes op het Pluismeer; ’Echt een genot! En ook nog het perfecte plaatje met die zon, de sneeuw en de wilde koeien!’ [video]

Petra Kleijn en Geert-Jan Spelde genoten ’s ochtends met volle teugen op het ijs.
© foto caspar huurdeman
Lage Vuursche

Matig ijs, maar er valt op te schaatsen. En dat gebeurde dan ook. Woensdagochtend om acht uur was een Soester de eerste die aan het ijs kwam snuffelen, maar die vond het ijs nog te slecht om op te schaatsen. Maar de schaatsfanaten die iets later kwamen dachten daar duidelijk anders over. ,,Het was super!”, geniet Geert-Jan Spelde uit Soest. ,,Al moet ik zeggen: het ijs zelf is nog lang niet super.

,,Het was echt fantastisch. En dan vooral de omstandigheden. Dat zonnetje, het sneeuwdek, de wilde koeien. Zo mooi!” Spelde is niet een van het vaste clubje waaghalzen dat altijd als eerste de ijsvloer op gaat op het Pluismeer. ,,Nee, dit was voor het eerst om eerlijk te zijn. Mijn vriendin en ik zeiden vanochtend tegen elkaar: weet je, doe eens gek, we gaan naar het Pluismeer. Of we gaan schaatsen, en anders hebben we altijd nog een mooie wandeling. Het werd schaatsen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.