Premium

Ruim twee voetbalvelden vol kerstbomen zijn er afgelopen kerst in ’t Gooi ’doorheen gejaagd’. De bomen worden bij Den Ouden Muiderberg verwerkt tot brandstof, compost en als proef tot nieuwe kerstbal

Een afgedankte kerstboom kun je upcyclen naar een nieuw product. Den Ouden werkte mee aan een proef om daar kerstballen van te maken.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Muiderberg

Terwijl onze kerstversiering allang op zolder of achter in de kast weer stof ligt te vangen, gaan de laatste Gooise kerstbomen bij Den Ouden Muiderberg door de hakselaar. Hier transformeren ze de bomen naar brandstof – biomassa -, compost of misschien een hippe groene kerstbal voor komend kerstfeest.

Ook in ’t Gooi waren er volop ’coronabomen’ verkocht voor wat extra gezelligheid in huis: de GAD (Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst) Gooi en Vechtstreek die alle opgehaalde bomen hier brengt, reed dit jaar honderd keer het terrein op met een vrachtauto vol samengeperste bomen. Honderd vrachtwagens met in totaal 266.460 kilo kerstbomen, 22 procent meer dan vorig jaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.