Als Joey Franken (Laren’99) moet kiezen tussen gras of kunstgras gaat hij voor gras: ’Dan gaat de bal snel rond en kun je geweldige slidings maken’

Joey Franken: ,,Mij hoor je niet vaak in het veld, wel als ik medespelers wil coachen.”© Foto Studio Kastermans

Jan Warmerdam

Naam: Joey Franken.

Leeftijd: 27 jaar.

Woonplaats: Eemnes.

Sport: Voetbal.

Staat van dienst: tweemaal kampioen met Laren’99, in 2014 en 2018.

SV Laren’99 voor altijd of ooit een balletje trappen bij een andere club?

„Zoals het er nu uitziet, blijf ik bij Laren voetballen. Vooral de gezelligheid en dat veel vrienden van mij er spelen maakt dat ik niet over een overstap naar een andere club nadenk. Maar, zeg nooit nooit. Er kan altijd iets gebeuren waardoor ik toch van gedachten verander.”

Voetballen op gras of op kunstgras?

„Op gras, vooral als het geregend heeft. Dan gaat de bal snel rond en kun je geweldige slidings maken. Het ruikt ook lekker als gras net gemaaid is. Op kunstgras is de kans op blessures groter. Bij mij is de kruisband van een knie al eens afgescheurd, vermoedelijk doordat ik op kunstgras speelde.”

Messi of Frenkie de Jong?

„Messi. Hij is één van de beste voetballers aller tijden. Ik hoop van harte voor Frenkie dat hij dat ook wordt.”

Café De Koerier of ’t Bonte Paard?

„Haha, dat is een lastige. Moet ik even over nadenken. Laat ik het zo zeggen: als ik het over voetbal wil hebben, ga ik naar De Koerier. Als ik andere mensen wil zien dan die ik in de kantine van de voetbalclub tegenkom, is ’t Bonte Paard de plek.”

Hoorbaar aanwezig in het veld of een ’stille’?

„Een stille. Mij hoor je niet vaak in het veld, wel als ik medespelers wil coachen. Babbelen met scheidsrechters of tegenstanders laat ik aan anderen over.”

Voetballen op zaterdag of op zondag?

„Op zaterdag. Bij Laren spelen we sinds enkele jaren op zaterdag, voorheen op zondag. Ik heb met mijn vader een tegelzetbedrijf en werk vaak op zaterdagochtend. Daarna lekker voetballen en op zondag bijkomen. Ideaal.”

Goede kopper of moet daar op getraind worden?

„Ik ben een hele slechte kopper, kop de bal bijna nooit. Ik heb er niks mee, het zit gewoon niet in me.”

Ajax of PSV?

„Ajax, daar ben ik mee opgegroeid. Vroeger ging ik met mijn vader mee, hij had een seizoenskaart. Tegenwoordig ga ik niet meer naar het stadion.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal