Premium

Overleden voormalig Huizer PvdA-raadslid Nel Hoogmoed (74) was strijdbaar en gedreven: ’Ze had geen meel in de mond. Als je het niet met haar eens was, had je een zware dobber aan haar’

Nel Hoogmoed verzette zich fel tegen de verkwanseling van het historische karakter van Huizen.
© Foto: Privébezit
Huizen

Op 2 januari overleed, op 74-jarige leeftijd, Nel Hoogmoed uit Huizen. Afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde ontpopte het oud-raadslid voor de PvdA zich niet alleen tot een fervent liefhebster van poëzie, kunst en cultuur, maar vervulde ze, dankzij haar grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid, een sleutelrol in talloze Huizer verenigingen en stichtingen. Daarnaast was ze een warm pleitbezorger voor mensen met dementie.

„Nel vergeleek zich vaak met een locomotief die de berg op ging. Ze had een heleboel karretjes achter zich aan hangen, maar de meeste haakten af.” Zo omschrijft Charlotte Fontein haar goede vriendin, Nel Hoogmoed. „Een vrouw met een plan”, zegt Mieke Bos, voormalig fractievoorzitter van de PvdA. „Als je het niet met Nel eens was, had je een zware dobber aan haar. Ze sprak bepaald niet met meel in de mond.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.