Van 38 Hilversumse gezinnen is bekend dat zij slachtoffer zijn van toeslagenaffaire, maar gemeente denkt dat het er veel meer zijn

Raadhuis Hilversum
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

De gemeente Hilversum krijgt van de Belastingdienst een overzicht van 38 gezinnen in Hilversum die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Maar op het raadhuis leeft het idee dat het er nog wel eens veel meer kunnen zijn.

Er is inmiddels een tiental gezinnen in kaart bij de gemeente. Deze mensen hebben zich zelf gemeld. Vanwege de privacywet was het in eerste instantie niet mogelijk voor Hilversum om een overzicht te krijgen. Daar is nu verandering in gekomen. En dus zal de Belastingdienst binnen enkele weken de namen doorgeven van de slachtoffers, maar daar wil Hilversum niet op wachten. Sterker nog, het vermoeden bestaat in het raadhuis dat er nog veel meer slachtoffers zijn van de affaire waardoor het kabinet is gevallen. Niet duidelijk is of de gezinnen die al bekend zijn, onder de 38 bij de Belastingdienst bekende gezinnen vallen.

Vandaar dat de gemeente - net als in december - oproept om jezelf te melden wanneer je te maken hebt gehad met de toeslagenaffaire, of iemand kent die hier waarschijnlijk mee van doen heeft.

Hilversum meldt hulp te kunnen bieden bij het oplossen van de problemen. Dit kunnen zowel financiële als psychische problemen zijn, als mensen die door deze toeslagenaffaire hun baan dreigen te verliezen of werkloos zijn geraakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.