Bussumse investeerder koopt beroemde Britse verslavingskliniek, met klanten zoals Eric Clapton en Kate Moss

ANP
BUSSUM

De Bussumse investeerder Waterland Private Equity koopt de Britse tak van het Amerikaanse Acadia Healthcare, waartoe ook de bekende verslavingsklinieken van Priory Group behoren. De deal is omgerekend 1,2 miljard euro waard. De klinieken zijn bekend om hun beroemde clientèle van modellen en muzikanten die er zijn behandeld, zoals Eric Clapton, Amy Winehouse en Kate Moss.

De deal is naar verwachting in januari afgerond. Daarna is het de bedoeling dat Priory samengevoegd wordt met de Duitse kliniekentak van Waterland, Median. Met de samenvoeging heeft Waterland straks in totaal 570 behandellocaties in Europa.

Acadia kondigde meer dan een jaar geleden al aan een koper te zoeken. Acadia legde in 2016 nog bijna 850 miljoen dollar neer voor Priory Group, dat in het Verenigd Koninkrijk meer dan 450 behandellocaties heeft en gespecialiseerd is in hulp bij onder meer geestelijke gezondheidsproblemen, eetstoornissen en drugs- en alcoholproblemen.

Met de opbrengsten van de verkoop wil Acadia onder meer de schuldpositie verbeteren, aldus topvrouw Debbie Osteen in een verklaring.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.