Drie agenten gewond bij aanhouding op woonwagenkamp in Baarn, zes mensen gearresteerd [update]

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 5
Internetredactie
Baarn

Bij een aanhouding in verband met vuurwerk op een woonwagenkamp aan het Zuiderlicht in Baarn zijn woensdagmiddag drie agenten gewond geraakt doordat omstanders in verzet kwamen. Zes mensen zijn aangehouden.

Het incident vond aan het eind van de middag plaats op het woonwagenkamp in de wijk Tuindorp. Zo’n dertig agenten en marechaussees waren op de been. Rond 17.30 uur was de situatie onder controle.

Een politiewoordvoerster laat weten dat er bij de meldkamer een tip was binnengekomen van vuurwerk dat vanuit een auto zou zijn overdragen aan iemand in een woonwagen op het kamp.

Toen agenten dit wilden controleren, werd er inderdaad vuurwerk op het kamp aangetroffen. Eén persoon werd daarop aangehouden. Meerdere omstanders verzetten zich tegen de arrestatie en verwondden daarbij drie agenten. Die zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De zes personen zijn aangehouden voor onder meer zware mishandeling en poging tot doodslag. Een pitbull die los liep op het kamp is door de politie meegenomen.

© Foto: Caspar Huurdeman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.