Premium

Friese Fred gaat onderuit en er zijn twee brandweerkorpsen voor nodig om hem weer in de benen te krijgen; ’Hij lag zo onhandig dat hij niet meer zelf op kon staan’

© foto Caspar Huurdeman
Eemnes

Zo sta je stevig op vier benen en zo lig je plat in je stal. Het overkwam de Friese ruin Fred (20) van de Eemnesserse Marion Post. Er waren maar liefst twee brandweerkorpsen voor nodig om Fred weer in de benen te kregen. ,,Hoop stennis hier aan de dijk met twee brandweerwagens op het erf”, blikt eigenaresse Marion Post terug. Ze kan er inmiddels wel weer om lachen. ,,Het is gelukkig goed afgelopen. Fred staat weer in het land.”

Hoe, wat en waarom, Marion Post weet het ook niet. Maar toen ze donderdagochtend om acht uur de stal in liep lag Fred op de vloer. En opstaan was er niet bij. ,,Ik was er vannacht niet bij natuurlijk dus ik heb ook geen idee wat er is gebeurd, maar hij is om de een of andere reden onderuit gegaan. En hij lag zo onhandig dat hij ook niet meer op kon staan. Een paard zet eerst zijn voorbenen neer en gaat dan met zijn lichaam naar voren om op te staan. Maar hij lag klem als het ware, die ruimte om die beweging te maken had hij niet.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.