Connexxion komt met nieuwe dienstregeling. Over een maand rijden er (tijdelijk?) vijf procent minder bussen in Gooi en Vechtstreek

Eddie de Paepe
Hilversum

Connexxion heeft de nieuwe dienstregeling bekendgemaakt: vanaf zondag 3 januari rijden er veel minder bussen in het Gooi en de Vechtstreek. Volgens de vervoerder als gevolg van de coronacrisis.

Door de afname van het aantal reizigers is Connexxion met de opdrachtgever - de provincie Noord-Holland - in gesprek gegaan over een aangepaste dienstregeling. Daarin gaat Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek ongeveer vijf procent minder ritten rijden dan in de huidige situatie. ,,Als het aantal reizigers weer toeneemt, kan het aantal ritten weer worden uitgebreid”, belooft de vervoerder.

Op de website van Connexxion zijn de belangrijkste veranderingen te vinden. Het gaat om de buslijnen 2 (Hilversum Station-Erfgooierskwartier), 3 (Hilversum Station-Ziekenhuis Tergooi), 100 (Bussum-Huizen-Hilversum), 101 (Bussum-Huizen), 104 (Hilversum-Nieuw-Loosdrecht), 106 (Hilversum-Nederhorst den Berg-Weesp), 107 (Hilversum-Bussum-Ziekenhuis Tergooi), 209 (Amsterdam Bijlmer/Arena-Muiden-Laren) en de R-netlijn 320 (Hilversum-Blaricum -Huizen-Amsterdam Amstelstation).

De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in dit overzicht. De vervoerder raadt daarom passagiers aan om voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan vanaf medio december via de reisplanner of de Connexxion-app.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.