Handballer Menno van Lint: ’Ik gebruik altijd fikse klodders van dat spul. Het is wennen’

Menno van Lint: ,,Ik speel het liefst zestig minuten, mijn conditie is uitstekend.”© Foto Studio Kastermans

Jan Warmerdam

Naam: Menno van Lint.

Leeftijd: 25 jaar.

Woonplaats: Amersfoort.

Sport: Handbal.

Staat van dienst: tweede op NK-Jeugd, nu eerste divisie.

Eerste helft of tweede?

,,Tweede, want daarin moet je het verschil maken. Je kunt in de tweede helft ook repareren wat je in de eerste hebt laten liggen. Persoonlijk heb ik trouwens altijd een opstartmomentje nodig.”

Handballen met hars op de handen of zonder?

,,Met. Als je hars gebruikt blijft een bal toch makkelijker aan je handen hangen. Ikzelf gebruik altijd fikse klodders van dat spul. Het is wennen. Zonder hars spelen lukt wel, met is fijner.”

Soest of Leusden?

,,Wij spelen als fusieclub HV Eemland onze thuiswedstrijden verdeeld over twee hallen. Mijn voorkeur gaat uit naar Soest. Waarom? Omdat we daar na afloop nooit de vloer hoeven schoon te maken, ha, ha. Want die is dan bezaaid met hars en dat is verdraaid lastig weg te poetsen. In Leusden, een vrij nieuwe hal, moet dat dus wel.”

Biertje of wijntje?

,,Biertje. Vroeger was de derde helft belangrijk voor me. Nu drink ik na afloop voor de gezelligheid een biertje.”

Verdediger of aanvaller?

,,Mijn kracht ligt in de verdediging. Ik heb een goede timing en dat is belangrijk als je een instappende tegenstander wilt afstoppen.”

Spelen met acht ploeggenoten of met dertien?

,,Acht. Ik speel het liefst zestig minuten, mijn conditie is uitstekend. Dat lukt niet als je met het maximum aantal spelers bent.”

Eerste divisie of hogerop?

,,Voor nu eerste divisie. Als we hogerop willen, betekent dat nogal wat. Dan gaat het vrijblijvende er een beetje af. Wij zijn amateurs en moeten nog groeien in de huidige situatie. Laten we eerst maar zorgen dat we ons handhaven, dan kijken we daarna verder.”

Alsnog een totale lockdown of niet?

,,Absoluut niet. Ik werk nu veertig uur per week thuis. De boodschappen worden bezorgd en sporten doe ik ook thuis, in een zelf gebouwde sportruimte. Dit alles was een periode ideaal, nu ben ik er helemaal klaar mee. Vreselijk. Als alles weer normaal is, kan ik meer de deur uit en gaan doen wat ik echt leuk vind.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal