Premium

Soester oppositie wil tekst en uitleg over ’discutabele’ handelwijze van college rond boerderijverplaatsing; ’Onbehoorlijk bestuur en geen fair play’

Hans Boks en Ties de Ruijter: Wie heeft wanneer besloten dat het raadsbesluit uit 2013 teruggedraaid moet worden?
© foto studio kastermans
Soest

Wie het allemaal nog snapt, mag het zeggen. De boerderij van de Soester boer Van Dorresteijn mocht eerst wel verhuizen naar de Peter van den Breemerweg in de Soester polder, en toen weer niet. De kwestie is inmiddels het stadium hoofdpijndossier voorbij en heeft alles weg van een tactisch steekspel dat zijn weerga niet kent.

Onbehoorlijk bestuur en geen fair play. Dat vindt de Soester oppositie van de manier waarop burgemeester en wethouders alle zeilen bij lijken te zetten om onder de bouw van een nieuwe boerderij in de Soester polder uit te komen. Terwijl de gemeenteraad in 2013 toch echt heeft besloten dat die boerderij er moet komen. Dat de meerderheid van de huidige gemeenteraad - we zijn ondertussen twee verkiezingen verder - de nieuwe boerderij voor Van Dorresteijn niet zo’n goed idee vindt doet niets af aan het feit dat het besluit er ligt. En een genomen besluit kan je niet zo maar de prullenbak in gooien. Hans Boks gaat er wethouder Harrie Dijkhuizen donderdagavond namens de voltallige oppositie over doorzagen tijdens een interpellatiedabat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.