Ravage na plofkraak op pinautomaat Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum [video]

© Foto’s: Caspar Huurdeman
1/11
HILVERSUM

Bij een plofkraak op een pinautomaat in de gevel van winkelcentrum Kerkelanden aan de Kapittelweg in Hilversum is in de nacht van woensdag op donderdag grote schade ontstaan. Een groot stuk van de gevel ligt eruit.

Boven de winkels en de plek waar de automaat zat, zijn woningen gevestigd. Het flatgebouw is niet geheel ontruimd. Het naastgelegen pand van Schoonenberg Opticiens heeft zware schade opgelopen.

Er zouden rond half drie twee ontploffingen kort na elkaar hebben plaatsgevonden. De eerste explosie ging gepaard met een flinke lichtflits.

De brandweer en politie hebben een ruime omgeving afgezet. Explosievenexperts hebben onderzoek gedaan rondom de plek waar de pinautomaat zat. Later heeft de politie verder onderzoek gedaan.

Omwonenden hebben twee of drie daders op een motorscooter zien wegvluchten. Deze reed over het fietspad door de wijk Kerkelanden in de richting van de Vreelandseweg. De daders hadden kort zwart haar en droegen donkere kleding, maar een uitgebreid signalement is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk of de daders geld hebben buitgemaakt. Een zoekactie van de politie naar de daders heeft niets opgeleverd.

Donderdagochtend rond tien uur is de recherche begonnen met een verder onderzoek en het veilig stellen van sporen. De politie vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld om contact op te nemen. Ook wil men graag in contact komen met omwonenden die een camera aan hun woning hebben hangen.

Lees meer: Ooggetuige van ramkraak in winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum: ’Ik zag twee jongens op een scooter hard weg rijden, in de richting van de Vreelandseweg’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.