Connexxion heeft bussen aangepast: passagiers mogen weer vanaf maandag weer via de voordeur instappen

© Foto ANP

Eddie de Paepe
Hilversum

Vanaf maandag 2 november zijn reizigers in de Connexxion bussen in het Gooi en de Vechtstreek weer van harte welkom via de voordeur.

Als gevolg van de corona-maatregelen zijn de voordeuren vanaf half maart dicht gebleven, om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. Door plaatsing van schermen is de werkplek van de chauffeurs nu aangepast om de kans op blootstelling aan virusdeeltjes te verkleinen.

Om de veiligheid van het personeel te waarborgen blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten. Ook is de aanduiding voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst, zodat reizigers zich niet binnen anderhalve meter van de chauffeur bevinden.

Door het weer openen van de voordeur komt de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang, stelt Connexxion. ’Ook kunnen reizigers onderling beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen.’

Gratis reizen

Omdat nu weer persoonlijk contact mogelijk is, kunnen reizigers ook weer een kaartje kopen bij de chauffeur. Het gratis reizen door kinderen van vier tot en met elf jaar onder begeleiding van een volwassene vervalt per 2 november. Dan kan weer het Kids Dagkaartje van een euro worden gekocht bij de chauffeur.

Contactpunten

Vanaf die datum geldt: instappen door de voordeur, uitstappen via de achterdeuren. Alle contactpunten waarmee reizigers in de bus te maken hebben (zoals stangen, stopknoppen en pinapparatuur) worden nog steeds extra schoon gemaakt. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf dertien jaar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.