Goed Nieuws: winkels van Claudia Sträter in Hilversum en Laren blijven open (en de gespaarde punten blijven geldig)

De winkel in de Hilversumse Kerkstraat.
© Google
Hilversum

De winkels van Claudia Sträter in de Kerkstraat in Hilversum en op de Brink in Laren blijven open

Na het faillisement van de Belgische modegroep FNG (met merken als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps) kwam de Nederlandse tak in handen van ondernemer Martijn Rozenboom. Die verkocht vorige maand Expresso en Claudia Sträter door aan Van Uffelen, een Delftse modeketen met 46 eigen winkels. Het was de bedoeling dat pakweg de helft van de zestig winkels onder de huidige naam open zou blijven.

Gelukt

Voor onder meer de Claudia Sträter-winkels in Hilversum en Laren is dat gelukt, meldt de Van Uffelen Groep. ,,Voor de klanten van Claudia Sträter en Expresso verandert er niets. De winkels die open blijven, gaan gewoon onder de eigen naam verder en inmiddels is al veel van de najaarscollectie 2020 geleverd.” De vaste klanten van Claudia Sträter en Expresso worden op korte termijn schriftelijk geïnformeerd in verband met het overdragen van de klantgegevens en de gespaarde kortingspunten. Vanwege de privacywetgeving moeten klanten namelijk zelf actie ondernemen, als zij in het memberprogramma van hun favoriete Claudia Sträter- en/of Expresso-winkel willen blijven.

Kortingen

In elk geval neemt Van Uffelen de waarde van de bij Claudia Sträter en Expresso gespaarde kortingen over, zodat de klant gebruik kan blijven maken van de reeds gespaarde punten. ,,We nemen de waarde van de kortingen voor onze rekening”, stelt Pieter Cox van de Van Uffelen Groep, ,,en zien de klanten graag weer terug in onze winkels. De komst van de nieuwe najaarscollectie is daarvoor natuurlijk een mooie aanleiding.” Vanaf half november is het ook weer mogelijk online te bestellen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.