Soest komt met indringende videoboodschap in de strijd tegen corona; ’Ik ben iemand verloren aan het coronavirus, dat willen jullie toch ook niet?” [video]

Soest

De Soester coronacijfers zijn nog altijd niet best, vandaar dat burgemeester Rob Metz de inwoners van Soest en Soesterbergers geregeld op het hart drukt om zich toch vooral aan de regels te houden. Vrijdag kwam een filmpje online dat de gemeente Soest heeft gemaakt om de boodschap nog maar eens te benadrukken. Want: ’Alleen samen krijgen we corona onder controle’.

Burgemeester Rob Metz kwam tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar met een wekelijkse video-update. Dit keer is gekozen voor een filmpje om de Soesters er nog maar eens op te wijzen zich aan alle afstands-, mondkapjes- en quarantaineregels te houden. Want: ,,Als wij dat allemaal goed, dan kunnen we elkaar strakjes weer sneller ontmoeten”, stelt Metz.

Het filmpje is gemaakt door Riëndy Holder van de gemeente Soest, in samenwerking met diverse inwoners van Soest die allemaal op een of andere manier met corona te maken hebben of hebben gehad. Burgemeester Metz zelf bijvoorbeeld, die vertelt over zijn gesprekken met zieken en zelfs ook nabestaanden. ,,Corona is meer dan een griepje’’, onderstreept hij nog maar eens.

Ook komt een jonge Soester aan het woord die een naaste aan corona heeft verloren. ,,Dat willen jullie toch ook niet?” Een meisje vertelt dat ze het inmiddels behoorlijk eng begint te vinden omdat steeds meer mensen om haar heen positief testen, een Soester die eerder dit jaar zelf corona heeft gehad schetst dat hij er vijf maanden over heeft gedaan voor hij weer een beetje de oude was. Hun boodschap: hou je aan de regels.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.