Opnieuw veel coronadrukte in de natuurgebieden verwacht; Soest en Baarn zetten dit weekeinde weer verkeersregelaars in

Afgelopen weekeinde was het ook al bomvol op het parkeerterrein bij recreatiegebied De Kuil in Lage Vuursche.
© foto caspar huurdeman
Soest

Parkeerterreinen radicaal afsluiten zoals tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar, zo ver komt het nog niet. Maar Soest en Baarn zetten dit weekeinde wel weer verkeersregelaars in om de verwachte drukte in goede banen te leiden. Er wordt redelijk aangenaam herfstweer verwacht namelijk.

Soest en Baarn maken zich op dit moment nog geen al te grote zorgen over de drukte in de natuurgebieden zelf, maar daarentegen wel over de drukte op de parkeerterreinen bij die natuurgebieden. Net als tijdens de eerste coronagolf lopen die namelijk opnieuw snel vol de laatste tijd.

Parkeerterreinen bij de Soester duinen, maar ook die bij kasteel Groeneveld in Baarn en bij dagrecreatieterrein De Kuil in Lage Vuursche stonden afgelopen weekeinde bomvol met geparkeerde auto’s.

Soest gaat dit weekeinde in elk geval verkeersregelaars inzetten bij de parkeerterreinen rond de Lange Duinen. Als het parkeerterrein te vol wordt, worden bezoekers doorverwezen naar bijvoorbeeld de parkeerplaatsen bij de sportvelden aan de Bosstraat - er wordt immers toch niet gesport - of naar de parkeerplaats bij dagrecreatieterrein De Bergjes. Soest hoopt op die manier parkeeroverlast in de woonwijken bij de toegangen naar de duinen te voorkomen.

In de gemeente Baarn werden afgelopen weken ook al geregeld verkeersregelaars opgetrommeld op momenten dat de drukte op de parkeerterreinen bij de bossen uit de hand dreigde te lopen. De parkeerterreinen werden onder het motto ’vol is vol' af en toe ook tijdelijk afgesloten.

Dit beleid wordt het komend weekeinde voortgezet. ’Houd er rekening mee dat u door verkeersregelaars doorverwezen kunt worden naar een andere locatie’, waarschuwt Baarn alvast. ’Het is in de directe omgeving dan te druk. Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars en handhavers.’

De gemeente Soest wijst ook op de provinciale druktemonitor, te vinden op Druktemonitorutrecht.nl.

Hier is te zien in welke gebieden het druk of juist rustig is. Ook roepen beide gemeentes iedereen op om zo veel mogelijk te voet of op de fiets de natuur in te trekken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.