Premium

Soest ’vol vertrouwen’ over paleisplannen Soestdijk, maar hamert wel op gegarandeerde goede doorstroming op de Amsterdamsestraatweg; ’Van wezenlijk belang voor Soest’

Evenementen bij paleis Soestdijk brengen soms flink wat mensen op de been, zoals hier het concert van Sting en Shaggy. Met de nodige verkeersdrukte als gevolg.
© archieffoto studio kastermans
Soest

De gemeente Soest ziet de plannen rond paleis Soestdijk met vertrouwen tegemoet, alleen de doorstroming op de Amsterdamsestraatweg voor het paleis langs is nog wel een dingetje. Dit blijkt uit de brief die burgemeester en wethouder aan buurgemeente Baarn hebben gestuurd naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan dat de afgelopen weken ter inzage lag.

Soest hamert stevig op het belang van een goede doorstroming op de route van Soest naar de A1: 'Het is voor de gemeente van wezenlijk belang dat de doorstroming op de provinciale weg gegarandeerd blijft. De gemeente Baarn, de provincie Utrechtse en de gemeente Soest hebben hierin een gemeenschappelijk belang de doorstroming van de provinciale weg. Dit heeft voor de gemeente Soest consequenties tijdens evenementen, maar mogelijk ook voor toekomstige uitbreidingen in de kern van Soest’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.