Premium

Bedrijf eist bij rechter alsnog vergunning voor 30 meter hoge reclamemast langs A1; ’Geen Baarnaar kan deze lichtmast vanuit zijn woning zien’, vindt de advocaat

Het schrikbeeld van de tegenstanders van de reclamemast. Deze foto is gemaakt in Almere.
© archieffoto studio kastermans
Baarn

En opnieuw kan er een hoofdstuk worden toegevoegd aan de soap rond de reclamemast die wel/niet gebouwd gaat worden bij sportpark ter Eem in Baarn. Bij de bestuursrechter in Utrecht eiste het bedrijf dat de mast dacht te gaan bouwen donderdag alsnog een vergunning voor het bouwen van de dertig meter hoge mast langs de snelweg A1.

De gemeenteraad van Baarn weigerde de vergunning een jaar geleden, maar ’Ocean Outdoor BV’ uit Eindhoven pikt deze weigering niet. Het bedrijf is naar de rechter gestapt om via die weg alsnog een vergunning uit het vuur te slepen voor de bouw van de mast. Volgens de advocaat van het bedrijf is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn eerst akkoord gegaan met de vergunning. De gemeenteraad weigerde daarna na drie stemmingen. De advocaat gaf aan dat een negatief welstandsadvies de enige reden is voor de weigering. Hij eiste dat de rechter dit welstandsadvies uit het dossier haalt, omdat het niet zou kloppen. De rechter voelde daar niets voor.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.