Blaricummer Piet Niks (89) Vrijwilliger van het Jaar. Hoogbejaarde corrigeert al ruim 25 jaar dorpsblad Hei & Wei

Piet Niks (89) is de Blaricumse Vrijwilliger van het Jaar.
© BEL/Yvonne Verburg
Blaricum

De 89-jarige Blaricummer Piet Niks mag zich een jaar lang Vrijwilliger van het Jaar noemen. Hij kreeg deze prijs donderdagmiddag uit handen van wethouder Gerard Knoop. Robin van der Weiden ontving de aanmoedigingsprijs 2020.

Als gevolg van de coronamaatregelen kon de vrijwilligersprijs dit jaar niet tijdens een feestavond worden uitgereikt. Dus vond de overhandiging plaats in klein comité.

Piet Niks is al meer dan vijfentwintig jaar betrokken bij het dorpsblad Hei & Wei. Hij verzorgt elf keer per jaar de correctie van de voor het blad aangeleverde stukken. Deze prestatie was naar het oordeel van het vrijwilligerscomité goed voor de Vrijilliger van het Jaar-trofee. Daarnaast ontving hij een waardecheque van vijfhonderd euro..

Robin van der Weiden werd genomineerd door de Vereniging Stad en Lande Ruiters. Zij organiseert het oefenspringen en om dat goed te kunnen doen neemt zij daarvoor speciaal vrije dagen op. Robin is volgens de Stad en Lande Ruiter een jonge vrijwilliger die met passie en plezier haar hobby uitoefent en hierdoor van grote waarde is voor de club. Voor deze inzet ontving zij een waardecheque van 250 euro.

De prijswinnaars mogen het prijzengeld besteden aan een doel dat ten goede komt aan de Blaricumse gemeenschap. De genomineerden die buiten de prijzen vielen kregen van Knoop bij hen thuis een bos bloemen en een Blaricums speldje.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.