Premium

Soest zegt heel voorzichtig een heel klein beetje sorry tegen bewoners Sloothaak want het had beter gekund, maar onderstreept: We hebben niks fout gedaan

De Sloothaak vormt de grens tussen de wijk Boerenstreek (onderop de foto) en het bedrijventerrein met onder meer de hallen van Keune en de hallen met bedrijfsunits die de afgelopen jaren zijn gebouwd.
© foto cyclomedia
Soest

De gemeente Soest had de bewoners van de Sloothaak bij het maken van een nieuw bestemmingsplan actiever kunnen informeren over de mogelijkheid van bedrijven aan de overkant. Dat ’mea culpa’ willen burgemeester en wethouders nog wel uitspreken. Maar juridisch gezien is er niets gebeurt dat niet kan, onderstreept de gemeente voor de volledigheid.

Bewoners van de Sloothaak, een straatje op de grens van woonwijk Boerenstreek en bedrijventerrein De Grachten, balen van de komst van allerlei bedrijfjes tegenover hun woningen, in een voorheen vooral groene strook langs de Dorresteinweg. Volgens de buurt heeft de gemeente in 2012-2013 de bedrijfjes via een op het laatste moment gedane wijziging in een nieuw bestemmingsplan mogelijk gemaakt. De buurt voelt zich vrij vertaald vals voorgelicht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.