Mysterieuze lichtbollen aan nachtelijke hemel zeer waarschijnlijk schijnwerpers van Rainbow Ball in De Vorstin; In Baarn en Soest werd al gespeculeerd over ufo’s en een illegaal feest [update]

Twee blauwe schijnsels boven Baarn.
© Foto Caspar Huurdeman
Baarn

Een illegaal feest, ufo’s of gewoon verlichting van de spoorwerkzaamheden tussen Baarn en Hilversum? Op sociale media werd zaterdagochtend vroeg gespeculeerd over de bewegende lichten die zowel vanuit Baarn als Soest rond middernacht gezien werden in de richting van Hilversum.

Allemaal niet goed. Zeer waarschijnlijk zijn het de schijnwerpers geweest van De Vorstin in Hilversum die waren geplaatst vanwege het afsluitende Rainbow Ball van de Hilversumse Rainbow Week. Een medewerker van het poppodium zegt de draaiende lichtbundels zelf ook te hebben gezien vanuit zijn eigen huis in Hilversum.

De lichten leken volgens ooggetuigen rondjes te draaien tegen de bewolking aan. Sommigen spraken over witte lichten, anderen zagen een blauw schijnsel. Het werd vergeleken met de laserstralen die wel bij discotheken worden gebruikt. Vanuit Baarn is ook daadwerkelijk melding gemaakt van de lichten bij het landelijk Ufo Meldpunt.

Eerder leek het waarschijnlijk dat het lichten waren van werkzaamheden aan het spoor tussen Baarn en Hilversum. Zo leidden ’meettreinen’ van ProRail, die met een soort schijnwerpers de bovenleiding afzoeken naar versleten plekken, een jaar geleden elders in het land ook al tot ufo-speculaties. Een woordvoerder van ProRail kon zaterdag niet aangeven of dergelijke schijnwerpers gebruikt waren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.