Premium

Twee partijen Gooise Meren in de bres voor gele PMD-zakken; ’Desnoods moet de gemeente zelf voor meer afhaalpunten zorgen’

Om deze zakken gaat het.
Gooise Meren

Hart voor BNM en VVD willen dat de gele PMD zakken weer op meerdere plekken in Gooise Meren te verkrijgen zijn. Als de GAD, die begin september stopte met het verstrekken van de gratis zakken bij supermarkten, winkels en gemeenten, daar niet weer voor wil zorgen, dan moet Gooise Meren onderzoeken wat de gevolgen zijn als de gemeente de zakken zelf op een gelimiteerd aantal plekken aan zou bieden.

Dat staat in een motie die de twee partijen hebben ingediend en waarover eind deze maand een besluit wordt genomen. Zolang in de regio het scheiden van PMD (plastic, metalen en drankkartons) aan huis wordt voortgezet, moet het scheiden van afval inwoners niet moeilijker gemaakt worden dan het al is. De gele zakken vormen volgens beide partijen ’in veel huishoudens een essentiële schakel tussen het huishouden en de oranje minicontainer buiten’. Bovendien wordt het risico groter dat inwoners niet doorzichtige vuilniszakken gaan gebruiken waardoor het milieurendement vermindert.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.