Roland Holst College wint eerste Gooische Rainbow Award; ’GSA heeft een voortrekkersrol en is een voorbeeld voor andere scholen’

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens het afsluitende Rainbow Ball in de Vorstin.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Joyce Huibers
Hilversum

De Gender and Sexuality Alliance (GSA) van het A. Roland Holst College in Hilversum heeft de eerste Gooische Rainbow Award gewonnen. Splinter van Loon uit Bussum werd tweede, de Hilversumse Boekhandel Voorhoeve derde.

De uitreiking vond vrijdagavond plaats tijdens de feestelijke afsluiting van de Hilversumse Rainbow Week in de Vorstin. Leerling Maylika Pauwels en docent Daryo Stamato van het Roland Holst College namen de prijs namens de GSA in ontvangst. Pauwels: ,,Namens alle andere GSA leerlingen van het Roland Holst College bedank ik iedereen die op ons gestemd heeft. Ik vind het een hele eer dat wij deze mooie Award nu in onze handen hebben en dat we dit jaar hebben gewonnen!”

Vrijheid

De GSA is een groep scholieren - gesteund door een docent - die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. COC Nederland ondersteunt de landelijke GSA’s in hun werk en activiteiten. Het Ministerie van OCW heeft al diverse malen aangegeven het werk van GSA’s zeer belangrijk te vinden.

Enthousiasme

Wethouder Karin Walters die de Award mocht uitreiken zei trots te zijn dat de GSA door het publiek als winnaar is aangewezen. ,,De GSA heeft een voortrekkersrol en is een voorbeeld voor andere scholen. De GSA draagt bij aan de zichtbaarheid van de LHBTI community en heeft laten zien dat het succesvol is, vanwege het groeiend aantal leden en het enthousiasme voor haar initiatief van een steeds jongere groep scholieren.”

De drie kanshebbers werden begin deze maand door een zevenkoppige jury genomineerd. Het publiek kon daarna haar stem uitbrengen. Dat leverde 144 stemmen op voor winnaar het A. Roland Holst College, 70 stemmen voor Splinter van Loon en 17 voor Boekhandel Voorhoeve.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.