Automobilist ’parkeert’ midden op A1 na crash tegen vangrail, mogelijk onder invloed van drank of medicatie

1 / 4
Internetredactie
EEMNES

Een vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag na een zwalkende rit op de vluchtstrook van de A1 midden op de snelweg tot stilstand gekomen.

Een oplettende postbezorger signaleerde rond kwart over twaalf ’s nachts een auto op de vluchtstrook van de A27 ter hoogte van Hilversum. Toen hij polshoogte wilde nemen om te kijken of alles goed ging, reed de inzittende vrouw hortend en stotend over de drie banen van de snelweg. Daarbij schaafde ze haar auto langs de vangrail.

Vervolgens nam ze de afslag naar de A1 richting Baarn en Amersfoort. Net na het nemen van de afslag kwam ze midden op het wegvak van knooppunt Eemnes tot stilstand. Wegbeheerder Rijkswaterstaat sloot direct alle banen van de snelweg af om ongelukken te voorkomen.

De 29-jarige vrouw Utrecht is door de ambulance meegenomen. Een berger heeft de beschadigde auto meegenomen. Een woordvoerder van de politie zegt dat de vrouw „niet aanspreekbaar was en mogelijk ook niet bij kennis”. De politie doet nog onderzoek of zij „mogelijk onder invloed was van drank of medicatie, er was geen gesprek mee te voeren”. Haar auto is weggesleept door een berger, haar rijbewijs is direct gevorderd door de politie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.