Overzicht vierde klasse zaterdag: verwachtingen blijven hoog bij nog altijd zoekend De Vecht, dat in hulpeloos OSO een gewillige prooi vindt voor eerste zege

Kasper Leenen
Hilversum

De seizoensouverture verliep voor De Vecht, na een forse kwaliteitsinjectie binnen de selectie tijdens de zomerstop, niet zoals ze het in Loenen voor ogen hadden. Met de nacompetitie als doelstelling - en daarmee de nodige verwachtingen van de vernieuwde groep - oogde de beginweken wat moeizaam.

De Vecht ging in de eerste twee speelronden onderuit tegen titelkandidaat KVVA en subtopper Cobu Boys. Langzaamaan lijkt er echter wat meer muziek te komen in het spel van de ploeg van Ilji van der Horst. Het trof in OSO een geschikte tegenstander om de zaken beter op elkaar af te stemmen. ,,We zijn druk bezig om nieuwe spelers in te passen en elke week daarin wat stappen te zetten. Een ruime overwinning geeft in ieder geval een stuk zelfvertrouwen voor de komende weken”, zo verwacht Van der Horst.

Uitstel van executie

Op bezoek bij OSO was het een kwestie van tijd voordat De Vecht zou uitlopen. Waar in de beginfase nog twee doelpunten wegens buitenspel werden afgekeurd, brak Tycho Peeters vlak voor rust met een knappe kopbal de ban. Wilco van der Meer maakte er voor de pauze nog 0-2 van, waarmee het verzet van OSO al gebroken bleek.

Ondanks dat de Loenenaren al twee verliespartijen aan de broek hebben, ziet Van der Horst nog geen ploegen die er echt bovenuit steken. ,,Ik heb nog geen team gezien dat ik écht goed vind. Dat is mijn eerste indruk van deze poule. We zijn gewoon moeizaam begonnen. KVVA heeft een prima ploeg, maar we konden goed meekomen ondanks dat we wat kleine pijntjes hadden. Onze doelstelling blijft nacompetitie of meer”, claimt Van der Horst.

Vierde klasse F

Fortius-SV Eemnes 2-2 (2-0). Doelpunten SV Eemnes: Van Wegen, Rademaker.

BVV ’31-Forza Almere 2-7 (1-2). Doelpunten BVV’31: Sterk, Vedder.

NVC-Sporting Almere 1-3 (1-0). Doelpunt NVC: Ankone.

Vierde klasse G

Nederhorst-Wasmeer 1-0 (0-0). Doelpunt Nederhorst: Halfhide.

ASV ’65-SEC 0-1 (0-0). Doelpunt SEC: Van de Bedum.

Cobu Boys-SVM 2-3 (1-1). Doelpunten SVM: Engel, Van der Lee, Van Klaren.

voetbal vierde klasse zaterdag

OSODe Vecht0-6

40. Peeters 0-1, 43. Van der Meer 0-2, 50. Van de Schaft 0-3, 60.Van Ee 0-4, 65. Eijssink 0-5, 80. Nomden 0-6.

Meer nieuws uit Sport Regionaal