Al die ingravende ploegen, Zuidvogels-trainer Michael van den Berg wordt er gek van: ’Maar goed, het is aan ons om daar een passend antwoord op te vinden’

Martin Campbel, hier op archiefbeeld, was de enige speler van Zuidvogels die het net wist te vinden tegen een erg defensief ingesteld Almkerk.© Archieffoto

Almkerk

De competitie is inmiddels alweer drie speelrondes oud, maar bij Zuidvogels wacht men nog altijd op de eerste driepunter. Ook in het Brabantse Almkerk werd puntenverlies geleden: 1-1.

,,Weer twee punten verspeeld”, verzuchtte Michael van den Berg. De trainer van Zuidvogels zag zijn ploeg een degelijke tot goede eerste helft spelen, maar echt afstand nemen deden de bezoekers niet. Alleen Martin Campbell kwam tot scoren, waardoor Almkerk bij rust nog in leven was.

En dus kreeg Zuidvogels in de tweede helft prompt het deksel op de neus. ,,Almkerk ging nogal opportunistisch spelen en daar gingen wij helemaal verkeerd mee om”, baalde Van den Berg. ,,We trapten de bal veel te snel naar voren. Daarmee speelden wij ze in de kaart.”

Een kwartier voor tijd viel de 1-1, uit een vrije trap. ,,Zij nemen twee gevaarlijke vrije ballen en er valt er meteen een van in. That’s it”, mopperde Van den Berg. ,,Ik word gek van al die ploegen die zich ingraven. Ik vrees dat het zaterdag (thuis tegen Woudenberg, red.) niet anders zal zijn. Maar goed, het is aan ons om daar een passend antwoord op te vinden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal