Tweede klasse zaterdag: Emmanuel Emma’s schiet Victoria in slotfase naar broodnodige overwinning op JSV

Emmanuel Emma’s (links), hier in actie tegen BFC tijdens het afgelopen seizoen, was zaterdag met twee late goals de gevierde man bij Victoria.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Hilversum

Na twee forse nederlagen op rij heeft Victoria de eerste zege van het seizoen dan eindelijk binnen. Achter gesloten deuren werd JSV Nieuwegein met 3-1 verslagen.

,,Ach, eindelijk...”, counterde trainer Robert Roest. ,,We zijn pas drie wedstrijden onderweg. Van Maarssen kan je verliezen. Van Nieuwland hadden we natuurlijk graag gewonnen, maar ook daar kan je een keer tegen een zeperd aan lopen. Dit was voor ons een serieuze kans om een dikverdiende overwinning te boeken en ik ben blij dat we in die missie zijn geslaagd.”

Roest had geleerd van de nederlagen en stuurde zijn ploeg met een wat meer behouden speelwijze het veld in. ,,Om wat meer controle over de wedstrijd te krijgen”, lichtte hij toe. Met succes, want al snel scoorde Rocco Keizer uit een vrije trap van Khalid El Jebli. ,,Loon naar werken”, noemde Roest het. Toch kon Victoria niet lang van de voorsprong genieten, want JSV kwam onmiddellijk langszij.

Lang bleef het 1-1 en dus moest Victoria vrezen voor nieuw puntenverlies, maar in de slotfase werd het volle pond toch nog veiliggesteld. Emmanuel Emma’s was de gevierde man, want hij sloeg tot twee keer toe: 3-1.

Tweede klasse B zaterdag

BFC-IJFC 3-3 (0-1). Doelpunten BFC: O. Blaauw, Vrakking, L. Oehlers.

voetbal tweede klasse zaterdag

VictoriaJSV Nieuwegein3-1

Doelpunten Victoria: Emmanuel Emma’s (2), Rocco Keizer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal