Overzicht derde klasse zaterdag: FC Hilversum schiet uit zijn slof met zevenklapper tegen zwaargehavend VVZ ’49 van geplaagde John van Loen

De Tsjech Peter Palinek (hier op archiefbeeld) scoorde tweemaal voor FC Hilversum in de zevenklapper tegen VVZ ’49.© Foto Sabrina Lensen

Matthijs de Kruijff
Soest

Het coronavirus heeft de afgelopen weken al meerdere duels in de regio dwarsgezeten. De KNVB gaat echter pas over tot uitstel als er een positieve test wordt overhandigd. En dus moest VVZ ’49 zaterdagmiddag ’gewoon’ aantreden tegen FC Hilversum: 0-7.

,,Tsja, het moest van de KNVB hè”, lachte John van Loen als een boer met kiespijn. De trainer van de Soesters moest liefst zeven spelers missen. Twee daarvan moesten afbellen, omdat zij symptomen van het coronavirus hebben. ,,Zij konden zich vandaag (zaterdag, red.) pas laten testen, dus een uitslag was er nog niet. En dan moet je voetballen van de bond, het is niet anders.”

Dat voetballen ging de gehavende thuisploeg in eerste instantie nog best goed af. Pas vlak voor rust scoorde FC Hilversum voor het eerst en ook in het begin van de tweede helft beet VVZ knap van zich af. Na de 0-2 zakte de thuisploeg echter als een kaartenhuis in elkaar en liepen de bezoekers in rap tempo uit. ,,Natuurlijk mag je nooit met 0-7 verliezen, maar gezien de omstandigheden ben ik over ons eerste uur best goed te spreken”, aldus Van Loen.

Hilversum-trainer Richard Lensen erkende dat VVZ (te) lang in de wedstrijd bleef. ,,Met 0-7 winnen is leuk, maar we willen kampioen worden en dus moeten we echt meer laten zien. Bij vlagen halen we ons gewenste niveau, maar we zijn nog niet constant genoeg.”

Derde klasse C zaterdag

Jonathan-’t Gooi 5-0 (2-0).

Baarn-FZO 1-1 (0-1).

Doelpunt Baarn: Asag-Gau.

CJVV-Laren ’99 2-0 (1-0).

Olympia ’25-DOSC 0-2 (0-1).

Zeist-Hees 4-1 (0-1).

Doelpunt Hees: R. Schaap.

Derde klasse D zaterdag

AH ’78-Buitenboys 3-3 (2-1).

Doelpunten AH ’78: Parera (2), Heldoorn.

voetbal derde klasse zaterdag

VVZ ’49FC Hilversum0-7

43. Ozturk 0-1, 62. Palinek 0-2, 64. Ozturk 0-3, 66. Palinek 0-4, 68. De Wilde 0-5, 69. El Mazouji 0-6, 85. El Mazouji 0-7.

Meer nieuws uit Sport Regionaal