Supportersvereniging Ajax: doodziek maar begrijpelijk

Fabian Nagtzaam is er naar eigen zeggen doodziek van. Maar de voorzitter van de supportersvereniging van Ajax snapt dat het kabinet heeft besloten dat er de komende drie weken geen fans welkom zijn bij sportwedstrijden. Ook niet bij duels van zijn Ajax.

"Dat is heel zuur", zegt hij. "En dan doel ik op al die mensen die zo hard hebben gewerkt om onze twee thuisduels van dit seizoen met minder publiek goed te laten verlopen. Maar ook voor al onze fans die zo graag naar de Johan Cruijff ArenA willen, ook al is de sfeer anders dan voor de coronacrisis."

"Maar we begrijpen wel de noodzaak van deze maatregel", vervolgt Nagtzaam. "Minister-president Rutte was net op de persconferentie opnieuw heel duidelijk. Net als met 'bek houden', en daar houden wij van. Alleen het voetbal wordt wel weer geraakt net als de andere takken van sport."

"Maar de gezondheid van iedereen staat altijd voorop", vindt Nagtzaam. "Ik heb in het voorjaar ook geroepen dat Ajax-fans uit Brabant niet naar de Johan Cruijff ArenA moesten komen omdat daar toen een brandhaard was. En nu is het helaas weer nodig om maatregelen te nemen. Hopelijk blijft het bij drie weken en beginnen we daarna meteen weer met dezelfde aantallen als de afgelopen thuisduels, toen zo'n 12.000 fans welkom waren."

Meer nieuws uit Ajax