Premium

Bussumse dominee Riegonda van Welie begint een Kinderen voor Kinderen koor met een spiritueel tintje; ’Geen zieltjes winnen, maar kinderen met zang en dans levensthema’s meegeven’

Riegonda van Welie: Aansluiten bij de leefwereld van kinderen valt in veel kerken, ook bij ons, nog te verbeteren.”
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Bussum

Liedteksten als ’Jezus is mijn vriend’ of God is de rots waar ik op bouw’ gaan niet voorbij komen. ,,Die zijn er al genoeg”, zegt dominee Riegonda van Welie (40) van de Spieghelkerk in Bussum. Ze is de initiatiefneemster voor een nieuw ambitieus kinderkoor Kids to Express (KTX). ,,Met zang en dans bied je kinderen ontspanning en plezier en je kunt ze gelijk handvatten meegeven over zelfvertrouwen, eigenwaarde en hoop.”

De enthousiaste dominee van de Spieghelkerk komt anderhalf jaar geleden tijdens Pasen op het idee voor een meer ’spiritueel Kinderen voor Kinderen’ koor. ,,Ik wilde tijdens het paasontbijt met mijn gezin wat bijpassende liedjes opzetten, maar ik vond op YouTube alleen maar nummers met expliciete teksten over het open graf van Jezus. Dat sprak mij, maar ook mijn kinderen, niet echt aan. Die hebben vervolgens gewoon Kinderen voor Kinderen opgezet.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.