Nieuwe informatiezuil van Vrienden van het Gooi geeft uitleg over geschiedenis van ’t Mouwtje; Het park was als zanderij ooit een belangrijke bron van inkomsten voor Bussumers

Burgemeester Han ter Heegde werpt als eerste een blik op de nieuwe informatiezuil. Op de achtergrond ’t Mouwtje.

Burgemeester Han ter Heegde werpt als eerste een blik op de nieuwe informatiezuil. Op de achtergrond ’t Mouwtje.© FOTO STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Joyce Huibers
Bussum

De Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) onthulde dinsdagmiddag op de Huizerweg in Bussum, met uitzicht over ’t Mouwtje, de eerste informatiezuil over zandwinning in het Gooi.

De VVG heeft enige tijd geleden, in het kader van een speciaal project, een fietstocht langs een aantal zanderijen samengesteld. Langs deze route wil de vereniging nu verschillende informatieborden plaatsen met uitleg over deze afgravingen.

Belangrijke plek

Volgens de vereniging is ’t Mouwtje een mooie eerste plek. Vooral omdat veel mensen het park niet direct als zandafgraving herkennen, maar het wel een belangrijke plek is in de geschiedenis van Bussum. Ooit waren de zanderijen voor Bussumers een belangrijke bron van inkomsten. Nu is het een mooi park dat plek biedt aan onder andere de kinderboerderij, de kindertuinen en het oorlogsmonument. Burgemeester Han ter Heegde was bij de onthulling aanwezig.

De andere informatiezuilen, allemaal gekocht van het Goois Natuurreservaat, worden op een later tijdstip geplaatst bij zanderijen die eigendom zijn van GNR.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.