Aantal gemelde coronabesmettingen naar nieuw record

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 1546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag. Het oude record heeft welgeteld één dag standgehouden. Op dinsdag meldde het coronadashboard 1387 nieuw vastgestelde besmettingen. In de afgelopen zeven dagen is het aantal coronagevallen gestegen met ruim 8600.

De gemeente Amsterdam telde 239 nieuwe gevallen, iets minder dan de 246 van dinsdag. Dat was een record voor de hoofdstad. In Den Haag kwamen 117 besmettingen aan het licht en ook dat is iets minder dan dinsdag. Het aantal gemelde besmettingen in Rotterdam steeg juist van 100 naar 163. Dat is het hoogste aantal besmettingen op één dag voor de Maasstad.

Studentenstad Wageningen heeft naar verhouding de meeste gemelde besmettingen van heel Nederland. Daar werden in het afgelopen etmaal 16 nieuwe gevallen gemeld, wat neerkomt op meer dan 40 gevallen op elke 100.000 inwoners.

Het zijn nog altijd vooral jongeren die het coronavirus oplopen. Iets minder dan de helft is 20 tot 40 jaar oud. Zo'n 13 procent is 60 jaar of ouder.

Van eind maart tot half april waren ook veel besmettingen vastgesteld, maar toen werden veel minder mensen getest. Het werkelijke aantal besmettingen lag toen vermoedelijk aanzienlijk hoger.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.