Vier winnaars bekend van Hilversumse pleinverkiezing in Geuzenbuurt, Elektrobuurt en Kleine Driftbuurt; Ruim 1200 stemmen uitgebracht

Het Jac. P. Thijsseplein is een van de vier pleinen die komend voorjaar door gemeente en bewoners onder handen genomen worden.
Hilversum

Ruim 1200 stemmen zijn uitgebracht bij de groene pleinverkiezing in Hilversum. Die aan de Kleine Drift/Minckelersstraat, Pelikaanstraat/Veenhof, Lijsterweg/Liebergerweg en het Jac. P. Thijsseplein kregen de meeste stemmen en worden dus een stuk groener gemaakt

.Meer groen in de wijk, dat is door de bewoners in Hilversum-Oost genoemd als een van de belangrijkste wensen in de Gebiedsagenda 1221. De onlangs gehouden groene pleinverkiezing is een van de acties waarmee gemeente en bewoners samen een inhaalslag willen maken.

De afgelopen maanden konden de bewoners stemmen op de vier plekken die daadwerkelijk worden vergroend. Ruim 1200 stemmen zijn er uitgebracht. De pleinen aan de Kleine Drift/Minckelersstraat, Pelikaanstraat/Veenhof, Lijsterweg/Liebergerweg en het Jac. P. Thijsseplein hebben gewonnen. Dit najaar start de gemeente met het, samen met de bewoners, uitwerken van de plannen. Als het goed is, gaan de klussen komend voorjaar van start.

Alle pleinen waarop gestemd kon worden.

De Groene Loper

De komende jaren werken gemeente en bewoners aan het versterken van het woon-, werk- en leefklimaat in de Geuzenbuurt, Elektrobuurt en Kleine Driftbuurt. Wijkbewoners hebben de Werkgroep Groene Loper opgericht. Deze werkgroep zet zich in voor het toevoegen van groen in de wijk en maakt samen met de gemeente groenplannen voor verschillende openbare plekken.

Hoogste tijd

,,Postcodegebied 1221 is het meest versteende deel van Hilversum, het is dan ook de hoogste tijd om meer groen in de wijk te brengen”, vertelt werkgroeplid Marileen Fabels. ,,Gelukkig zijn er volop kansen om dit te realiseren. Een mooi voorbeeld is deze groene pleinenverkiezing. We werken ook aan het vergroten van boomspiegels en het aanleggen van nieuwe perkjes in onnodig verharde openbare ruimte.”

Regentonactie

Naast de pleinverkiezing zijn er nog andere acties om de buurten verder te vergroenen. Zo hebben al zo’n 180 bewoners een gratis regenton opgehaald bij de gemeente. Bewoners kunnen hun straat ook vergroenen door planten te zetten in ’boomspiegels’ (de grond rondom straatbomen). Bij voldoende animo en collectieve afspraken over beheer door bewoners, kan de gemeente hiervoor planten aanschaffen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.