Muiderbergse trim-icoon Maarten van der Veer (83) krijgt bij zijn afscheid koninklijke onderscheiding

Burgemeester Ter Heegde (midden) met Maarten van der Veer (rechts)
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Muiderberg

Maarten van der Veer (83) uit Muiderberg heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding gekregen voor de halve eeuw dat hij zich als vrijwilliger trainer heeft ingezet voor de Trimclub in zijn woonplaats. Hij kreeg de onderscheiding in aanwezigheid van burgemeester Ter Heegde. Die had ’s ochtends nog meegetraind met Van der Veer - die op dat moment geen idee had dat de burgemeester hem later die dag met onderscheiding nog een keer zou opzoeken.

Van der Veer kreeg de onderscheiding tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Trimclub Muiderberg, waarvan hij een van de oprichters was. Het feest was tegelijkertijd de afdcheidsreceptie van de Muiderberger.

Met de onderscheiding is de Van der Veer niet alleen geëeerd voor zijn decennialange inzet voor de trimclub, maar ook voor zijn vele werk voor de Zaalsportclub Muiderberg en voor zijn medewerking aan de organisatie van de Marathon van Amsterdam.

Voor de Zaalsportclub verzorgde hij 25 jaar lang de warming-up bij het volleyballen. Bij de Marathon van Amsterdam coördineert hij sinds 2003 een groep van Muiderbergse vrijwilligers die op het 30-kilometerpunt van het parcours bananen uitdelen aan duizenden deelnemers. De Zaalsportclub heeft hem benoemd tot erelid.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.