Premium

College Laren: ’Calis dwingen tot openbaarmaking belofte over Brinkplan kan niet’. Ook Wob-verzoek De Gooi- en Eemlander doorbreekt verheimelijking niet

Wethouder Peter Calis (Larens Behoud).
© Foto gemeente Laren
Laren

Wethouder Peter Calis kan niet worden gedwongen openbaar te maken wat hij op 18 juli over het Brinkplan letterlijk beloofde aan de ledenvergadering van Larens Behoud. Dat stellen burgemeester en wethouders van Laren. Volgens een persbericht van zijn partij heeft Calis zijn achterban een soort vetorecht over het Brinkplan toegezegd. Calis sprak dat later tegen, maar hij weigerde de letterlijke tekst van zijn belofte openbaar te maken.

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vroeg De Gooi- en Eemlander het college vervolgens om openbaarmaking van de letterlijke belofte. Op verzoek van de redactie heeft LB-voorzitter Ineke Hilhorst, de geluidsopname van de bijzondere ledenvergadering beluisterd, de cruciale passages(s) uitgetikt en aan Calis gemaild. Omdat Hilhorst vond dat het niet aan haar was op die passage(s) te verstrekken, verwees ze naar Calis. Die weigerde echter een- en andermaal openbaarmaking.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.