Aantal coronagevallen stijgt met 482

ANP Producties | Bron: ANP

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 482 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is de laagste toename in een etmaal sinds 5 augustus. Van de mensen die positief zijn getest is ongeveer de helft 20 tot 40 jaar oud en ongeveer een kwart 40 tot 60 jaar oud. Een klein deel is 60 jaar of ouder.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt dinsdag bekend hoeveel gevallen in de afgelopen week zijn vastgesteld. In de afgelopen zes dagen kwamen er 3511 gevallen bij. Vorige week dinsdag stond de teller van de week ervoor op 4036.

Het aantal besmettingen in Amsterdam-Amstelland steeg met 110. Daarvan waren 106 in Amsterdam zelf. In Rotterdam-Rijnmond, de afgelopen weken de grootste brandhaard van het land, kwamen 64 gevallen aan het licht, waaronder 45 in de gemeente Rotterdam. Het is de laagste toename in een etmaal in de Maasstad sinds eind juli.

Haaglanden registreerde 69 nieuwe patiënten en Utrecht 31. In Midden- en West-Brabant kregen 23 mensen te horen dat ze positief zijn getest en in Kennemerland 22.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.