Covid-19 nekt ook jaarlijks schaatsevenement Maarssen on Ice

Half februari waren er op de eerste vergadering van vrijwilligers nog volop plannen voor het grootste schaatsevenement in Stichtse Vecht.© Foto: Facebook Maarssen On Ice

Jan van Stipriaan Luïscius
Maarssen

Maarssen on Ice gaat dit jaar niet door. De organisatoren hebben besloten om het grote schaatsevenement ‘na een aantal slapeloze nachten’ in verband met Covid-19 af te blazen. Het dertiende seizoen zou 27 november van start gaan, maar dat wordt nu uitgesteld tot november 2021.

,Dit besluit is allereerst vanwege de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers. Die kunnen we, zoals de zaken nu staan, niet garanderen. Maar ook wordt de sfeer met de 1,5 meter maatregel, verplichte looproutes, gezondheidschecks en een verbod op schreeuwen/zingen er niet beter op. Ook heeft een groot aantal sponsors last van de coronacrisis en willen wij hen niet verder belasten’’, aldus organisator Arjan van den Hoek.

Hij verwacht dat eind november de anderhalve meter maatregel nog altijd van kracht zal zijn. Tóch doorgaan met het schaatsevenement, zelfs zonder een eventuele lockdown brengt eveneens grote financiële risico’s met zich mee, meent de organisator. ,,Dan hebben we een lagere omzet van de koek en zopie. Terwijl we omzet heel hard nodig hebben om Maarssen on Ice niet verliesgevend te laten eindigen.’’ Maarssen on Ice is het grootste schaatsevenement van Stichtse Vecht.

Half juli al schrapte werd bekend dat ook Nederhorst On Ice in Nederhorst den Berg niet doorgaat. Daar komen elk jaar duizenden mensen op af.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.