Weer grote partij cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

ANP Producties | Bron: ANP

De douane heeft maandagavond tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 600 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde is ruim 45 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De drugs zaten verstopt in een container uit Brazilië die was geladen met de stof calciumsilicium. De container was zaterdag de haven binnengekomen met een zeeschip vanuit London Gateway. De lading was bestemd voor een bedrijf in Moerdijk. Vermoedelijk heeft dat bedrijf niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

De afgelopen dagen werd in totaal 2700 kilo cocaïne onderschept in drie verschillende containers, die zaterdag de haven waren binnengekomen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, heeft de zaken in onderzoek.

Vorig jaar onderschepte het HARC-team in totaal 33.732 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. Dit was bijna een verdubbeling van de hoeveelheid drugs die werd gevonden in 2018, toen het team 18.947 kilo cocaïne onderschepte. De drugs zitten vrijwel altijd verstopt in containers met een lading variërend van fruit, bevroren kippenbouten of boomstammen, tot limoensap, vis en speksteen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.