Bestuur FDF weet niets van actie thuisbezoek politici

ANP Producties | Bron: ANP

De in een appgroep van Farmers Defence Force (FDF) gedane oproep om politici van regeringspartijen thuis te bezoeken is niet bekend bij het bestuur van de actiegroep. Dat zegt de woordvoerster van FDF, Sieta van Keimpema.

"Wij zijn niet de initiatiefnemers achter dit idee en zijn hierover niet geïnformeerd. Ik heb gehoord dat in een appgroep van Gelderse boeren dit idee is geopperd, maar wij hebben hier niets mee te maken", zegt Van Keimpema.

Het bestuur van FDF komt maandagavond bijeen voor beraad. De woordvoerster wilde niet vooruitlopen op het standpunt van het bestuur over het idee.

Verschillende politici reageerden maandagochtend boos op het plan van de actievoerders om politici thuis te bezoeken. Een lid van de boerenactiegroep riep op Tweede Kamerleden van coalitiepartijen komende woensdag thuis te bezoeken, om "zwart op wit" te krijgen of zij de veevoermaatregelen van landbouwminister Carola Schouten steunen.

Schouten wil dat boeren vanaf 1 september de hoeveelheid eiwit in hun veevoer verminderen, omdat vee daardoor minder stikstof uitstoot. Sommige boeren zijn daar tegen, omdat de maatregel volgens hen slecht is voor de gezondheid van hun dieren.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.