De Goudenregenschool-Kerkelanden heet voortaan Kindcentrum De Wijde Blik

Eddie de Paepe
Hilversum

De Goudenregenschool-Kerkelanden heeft een nieuwe naam - Kindcentrum De Wijde Blik - en een nieuw logo

,,Het was tijd om een volgende stap te maken en een eigen identiteit te ontwikkelen, los van De Goudenregenschool in Hilversum”, vertelt directeur Nick Homan-Dijkstra. ,,Met een nieuwe naam die onze ambitie weergeeft om meer te zijn dan alleen een basisschool en ons mooie nieuwe logo, maken we deze stap ook visueel. Wij zoeken namelijk steeds meer de samenwerking met onze buren: BINK Kinderopvang.”

Theaterlessen

Met deze samenwerking versterkt de basischool volgens Homan de doorgaande leerlijnen van de kinderen binnen en buiten het onderwijs. ,,Tevens werken we veel samen met externen - onder andere bibliotheek Hilversum - en bieden we meer aan onze kinderen dan alleen de ’verplichte’ vakken die gelden op een basisschool. Denk aan bijvoorbeeld de theaterlessen. Deze verschillende samenwerkingen en onze aandacht voor andere talenten van onze kinderen maken ons anders dan andere basisscholen.” Vandaar de naam kindcentrum.

Logo

,,Ons reclamebureau heeft onze missie en visie vertaald naar dit logo. De drie wimperharen staan symbool voor onze kernwaarden spelen, werken en leren. Het oog met de wereldbol geeft de manier aan waarop wij willen dat onze leerlingen de wereld in kijken: met een wijde blik en met oog voor elkaar en het milieu. Het kleurenpalet is vrolijk, speels en eigentijds en spreekt onze doelgroep zeer aan. Ook komt het logo stoer en stevig over door de gebruikte typografie, en past daarom erg goed bij het imago van onze school,”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.